lørdag 6. oktober 2012

Pimp my IKEA 6 - Var sprinkelseng - ble tørkestativPrøver å tørke klær enten på henger eller i tørketrommel. Mest fordi badet også er vaskerom og jeg synes de fleste tørkestativ er lite pene. Ihvertfall det jeg har hatt i flere år, som jeg ikke gidder å vise bilde av engang. Standard stativ med "vinger", halvveis ødelagt. Men jeg har ønsket meg et i tre, som passer akkurat inn på den gulvplassen jeg har tilgjengelig på badet.

Jeg la planer og tegnet tegninger over hvordan det kunne lages. Men så gikk det et lys opp for meg da jeg så en sprinkelseng i bjørk som noen hadde kastet. Hvorfor lage sprinkler selv når IKEA allerede har gjort det for deg?

Demonterte sengen, grønnsåpevasket den og benyttet langsidene. Satt på hengsler øverst for å lage et stativ, en omvendt V som kan stå på gulvet. Festet en trekulesnor på ene siden med øyekroker.

Oppdaget snart at det var litt tette sprinkler og at det derfor ikke var så hensiktsmessig. Tippet også på at IKEA ikke hadde vært så veldig sjenerøs med limet og at det derfor ville være en smal sak å fjerne annenhver stang. Som sagt så gjort, foreløpig på den ene siden. Andre siden følger nok etter. Nå er dette det stativet jeg bruker til de få tingene som ikke tørkes på annen måte.

Kortsidene er tenkt til et annet prosjekt som er på tankestadiet.

IKEA hack! Wood drying rack. Used the long sides of the frame from a beech baby crib, attached hinges to them and added a cord with wood beads. Removed every other bar to make better room for hanging clothes.

The short side of the bed is waiting to be used in another project.

1 kommentar:

 1. For en super ide!
  Det var knallstilig :)
  Vil du vinne et års-abonnement på BoligPluss
  kan du prøve lykken inne hos meg nå :)
  Klem Anette ♥

  SvarSlett