søndag 25. september 2011

Pimp my Ikea 5 - lampe

Ikke så mye pimping som reparering her, kanskje. Vi har stålampen Samtid fra Ikea. Fin, synes vi, gir godt lys og kan vendes inn over sofaen. Men her er dag tok jeg litt hardt i den og resultatet ble:Kunne ikke se at IKEA selger skjermene og jeg liker ikke å kaste ting som ellers fungerer. Litt googling ledet meg til materialet Astralitt. Da var det bare å rusle til Panduro og kjøpe det. Det er et plastikkmateriale som ligner veldig på den lampeskjermen vi hadde. Astralitt finnes også i en stryk-på versjon som kan brukes som for til lampeskjermer. La ut Astralitten på kjøkkenbordet og teipet den fast. Husk på at den ikke er veldig hardfør, så håndtere med varsomhet. Husk også å bruke materialet slik at du ikke jobber mot krummingen det har fra rullen.


Den gamle skjermen ble mal, teipet fast med maskeringstape for å holde seg flat. Risset ut linjene oppe og nede med skalpell og risset opp kortsidene (tagsene) med blyant.

Hullene til festet ble markert med blyant og stanset ut med en Eyelet setter. Hulltangen jeg har rakk ikke langt nok opp fra kanten.


Eyelet setter er den som ligger på matten her. Husk matte under, ellers så slår den hull i underlaget også. Har mye mer kraft enn man skulle tro!

Klippet ut skjermen. Et sted ble det litt stygt pga amatørmessig klipping fra min side. Da tok jeg en veldig fin fil (den rosa på bildet som stammer fra et neglesett en gang i tiden) og pusset forsiktig.

Litt balete å få den satt sammen, jeg hadde nok ikke vært nøyaktig nok da jeg klippet ut tagsene på kortsiden. Satte derfpr gjennomsiktige glue dots på innsiden av skjermen på hver tag. Slik ble det:


Jeg har rester igjen av Astralitten og planer om å bruke dem på et annet lampeprosjekt. Kan anbefale katalogen som Panduro har på hjemmesidene sine med fine tips om å bruke Astralitt.

1 kommentar: