søndag 9. oktober 2011

Smykkeoppheng - lage selv

Jeg har et smykketre i metall som fungerer greit for armbånd, halsbånd, klokker og hengeøredobber. Men ikke for øredobber som sitter inntil øreflippen. Det ville jeg gjøre noe med og lage et vegghengt opplegg. Jeg tok restene av den gamle lampeskjermen fra stålampen, (hvordan den fikk ny skjerm kan du se her) og mekket til et oppheng som funker fint.
Slik ble det:


Her er verktøyet jeg brukte mente å bruke: Fiskars ringkutter (til å skjære ut rundingene), Eyelet setter (til å lage hull med med som jeg ikke brukte allikevel fordi det viste at den kunne få materialet til å sprekke), så jeg brukte tangen i midten i stedet for og i tillegg en god, gammeldags hulltang som ikke er avbildet. Blyant til å markere hvor jeg ville ha hullene plassert og en nøkkelring til oppheng. Det viste seg at de jump-ringene jeg hadde tenkt å bruke til å feste de tre rundingene sammen med, var alt for små, så jeg brukte noen andre øskenringer (ikke spør meg hvorfor det heter det). 
 Det er lett at underlaget og malen glir når man bruker kraft på fiskar kutteren, så jeg tapet alt godt fast til bordet før jeg begynte.  Og så var det å kutte ut tre rundinger, lage hull til øredobbene og til sammenføyingene og feste på den øverste ringen. Ferdig.


2 kommentarer:

  1. Super ide til øredobber.
    Muligt eg må låne den, ein ser jo dei så godt når dei heng sånn, istadenfor at dei ligg i ein haug i eit smykkeskrin.

    Ha ein fin søndagskveld.

    SvarSlett