søndag 30. oktober 2011

Hjemmelaget dekortape
Jeg er ikke så veldig bitt av Washitape-basillen, ettersom det å tape bilder direkte på veggene ikke helt er i min gate. Men dekortape er morsomt og anvendelig til så mangt. Og da er det gøy å pønske ut om det går an å lage det selv. Litt søk her og der har vist at mange har prøvd. Og lykkes. Men det var en del ingredienser som jeg ikke har (wax paper, mod podge osv). Flere brukte imidlertid maskeringstape som utgangspunkt og det er en god ide ettersom den er laget for å kunne fjernes igjen uten å sette merker.

Jeg prøvde ut to måter å gjøre dette på, en med stempler og en med printeren. Jeg tok maskeringstape og limte fast på et transparent ark, sånn som brukes i printere. Så stemplet jeg tapen med diverse motiver, men jeg har ikke så mange i rett størrelse, derfor ble det sånn passelig vellykket, Men ganske greit:
Det som ble mest vellykket, var å ta et mønsterark jeg hadde scannet inn tidligere og printet det ut på et transparent ark med maskeringstape klistret på:


Så er det bare å la tapen sitte på til den skal brukes. og så kan transparentene eventuelt brukes om igjen. Alternativt kan man skjære arket opp på langs og få smalere tape.

Home made washi tape /decor tape made by sticking painter's masking tape to a plastic sheet and running it through the inkjet printer. Make sure you stick the tape down properly so it doesn't get stuck in the printer!

2 kommentarer: