søndag 30. oktober 2011

Hjemmelaget dekortape




Jeg er ikke så veldig bitt av Washitape-basillen, ettersom det å tape bilder direkte på veggene ikke helt er i min gate. Men dekortape er morsomt og anvendelig til så mangt. Og da er det gøy å pønske ut om det går an å lage det selv. Litt søk her og der har vist at mange har prøvd. Og lykkes. Men det var en del ingredienser som jeg ikke har (wax paper, mod podge osv). Flere brukte imidlertid maskeringstape som utgangspunkt og det er en god ide ettersom den er laget for å kunne fjernes igjen uten å sette merker.

Jeg prøvde ut to måter å gjøre dette på, en med stempler og en med printeren. Jeg tok maskeringstape og limte fast på et transparent ark, sånn som brukes i printere. Så stemplet jeg tapen med diverse motiver, men jeg har ikke så mange i rett størrelse, derfor ble det sånn passelig vellykket, Men ganske greit:




Det som ble mest vellykket, var å ta et mønsterark jeg hadde scannet inn tidligere og printet det ut på et transparent ark med maskeringstape klistret på:


Så er det bare å la tapen sitte på til den skal brukes. og så kan transparentene eventuelt brukes om igjen. Alternativt kan man skjære arket opp på langs og få smalere tape.

Home made washi tape /decor tape made by sticking painter's masking tape to a plastic sheet and running it through the inkjet printer. Make sure you stick the tape down properly so it doesn't get stuck in the printer!

lørdag 29. oktober 2011

Hodegavl! Yippi!

Med et lite soverom er rammemadrasser genialt. De tar ikke mer plass enn det som er nødvendig. Men, og det er et stort men, de har ikke fast hodegavl og det har drevet meg vansinnig over tid. Madrasser som sklir fra hverandre (og må festes med skistropper :-)) og som sklir bort fra veggen sånn at hodeputene stikker av, er utrolig irriterende. Har lett etter løsninger for å lage hodegavl selv, men det ser ut til at alle tips om sengegavler går ut på å stille dem opp mellom sengen og veggen, alternativt feste dem på veggen, og da er man jo like langt. Men i år har IKEA kommet med både ny type rammemadrasser, klammer til å feste madrassene sammen og ikke minst hodegavl til å feste i madrassrammen! Lett å montere, sengen er stødig og ikke minst har vi en hodegavl som gjør det komfortabelt å sitte i sengen også! Anbefales!

onsdag 19. oktober 2011

Starbucks-"serviset"

Jeg har en ting for Starbucks. Fordi kjeden ikke finnes i Norge, er den ensbetydende med ferie. Et godt ferieminne er å sitte på det som må være Starbucks vakreste kafe, oppe i fjellsiden i Kanoni på Korfu, og drikke en iskald Mocha Frappucino. Akk.....

Jeg er ingen souvenirperson, men gjør et unntak for god mat og drikke. Og Starbucks-"serviset". Kjøper en kopp når anledningen byr seg. Jeg har også noen espressokopper og en julete kopp, men favorittene er disse:

Årets jubileumskopp:
Fjorårets ferie:

Ferien for to år siden:


Ferien for tre år siden:

Fra en god venninne som var på Bali:


Deilige, store kopper av god kvalitet. Og nesten det eneste jeg eier som har firmanavnet godt synlig plantet, noe jeg ikke er så glad i ellers.

søndag 9. oktober 2011

Smykkeoppheng - lage selv

Jeg har et smykketre i metall som fungerer greit for armbånd, halsbånd, klokker og hengeøredobber. Men ikke for øredobber som sitter inntil øreflippen. Det ville jeg gjøre noe med og lage et vegghengt opplegg. Jeg tok restene av den gamle lampeskjermen fra stålampen, (hvordan den fikk ny skjerm kan du se her) og mekket til et oppheng som funker fint.
Slik ble det:


Her er verktøyet jeg brukte mente å bruke: Fiskars ringkutter (til å skjære ut rundingene), Eyelet setter (til å lage hull med med som jeg ikke brukte allikevel fordi det viste at den kunne få materialet til å sprekke), så jeg brukte tangen i midten i stedet for og i tillegg en god, gammeldags hulltang som ikke er avbildet. Blyant til å markere hvor jeg ville ha hullene plassert og en nøkkelring til oppheng. Det viste seg at de jump-ringene jeg hadde tenkt å bruke til å feste de tre rundingene sammen med, var alt for små, så jeg brukte noen andre øskenringer (ikke spør meg hvorfor det heter det). 
 Det er lett at underlaget og malen glir når man bruker kraft på fiskar kutteren, så jeg tapet alt godt fast til bordet før jeg begynte.  



Og så var det å kutte ut tre rundinger, lage hull til øredobbene og til sammenføyingene og feste på den øverste ringen. Ferdig.